Värmepumpar för sommar och vinter

Hej på er!

Visst känns det lite galet att det redan är torsdag? Det kändes som att helgen precis tog slut och nu är den snart här igen. Men jag ska inte klaga, för varje dag som går så kommer vi närmare våren och sommaren. Därför vill jag ge er ett riktigt bra tips som jag hade stor nytta av under förra sommaren när det var fruktansvärt varmt här i Katrineholm. Då bestämde jag mig nämligen för att åka och kika på värmepumpar och jag hade inte en aning att det fanns ett sådant brett utbud av värmepumpar i Katrineholm så det var tur att jag fick hjälp av experter. I takt med alla klimatförändringar som sker på vår planet så känns det som att vi får varmare och varmare somrar samtidigt som vintrarna blir mildare. Nu är det inte så att vi har tropiskt klimat på vintern utan det behövs fortfarande en värmekälla för att inte behöva gå inne i långkallingar och raggsockar. Av alla värmepumpar som fanns så föll valet till slut på en pump som kunde leverera både kyla och värme till mitt hus. Och det är helt perfekt, jag kan lätt och smidigt ändra på temperaturen beroende på vad det är för väder. När vi har mycket folk här hemma brukar jag dra ner graderna lite eftersom det blir ganska varmt ändå. På sommaren så är det kyla som gäller, värmen får jag ute på altanen och då kan det vara riktigt skönt att gå in i ett svalkande rum när solens strålar är som starkast. Visste ni dessutom att värmepumpar drivs av förnyelsebar energi, vilket medför en mindre påverkan på miljön, helt perfekt! Den värmepumpen som jag har är även kapabel till att styra en pools temperatur, så jag kanske ska ta och införskaffa mig en swimmingpool.